by Ramon De Jonghe • 

De Universiteit van Stockholm verwerpt de opleiding die tot leraar steinerschool leidt. In januari had de universiteit nochtans toegestaan dat de antroposofische lerarenopleiding als onafhankelijk programma van het Stockholm Institute of Education, dat 700 werknemers en 14000 studenten telt,  deel zou gaan uitmaken van haar lerarenopleiding.

Na zes maanden is de universiteit op die beslissing teruggekomen. Toen de faculteit achter de gebreken van de antroposofische lerarenopleiding kwam, annuleerde ze de 11 onderdelen waaruit de opleiding leraar steinerschool bestond.

De universiteit maakte bekend dat de cursussen niet op relevante theoretische argumenten waren gefundeerd, dat de basis van de leerstof onwetenschappelijk was en dat het cursusmateriaal niet was gebaseerd op wetenschappelijke kennis. De decaan van de Faculteit Wetenschappen, Stefan Nordlund:

‘Op sommige punten is de studenten hun cursus niet alleen onwetenschappelijk, maar ook gevaarlijk en bevat hij misvattingen die meer dan verwarrend zijn.’

Ook de voorzitter van de universiteit, Kare Bremer, sprak zich over de opleiding uit:

‘Delen van het curriculum zijn niet alleen wetenschappelijk onverdedigbaar, maar zijn simpelweg onwaar.’

bron: open pr en The Local

 

6 Comments (naar externe site)

Delen