Antroposofisch onderwijs met ‘instructie’-boeken van Rudolf Steiner – Steiner/vrijeschool

Hans le Duc neemt afscheid van Vrije School – Middelburgse Bode

MIDDELBURG – Hans le Duc (65) heeft veertig jaar voor de klas gestaan en zich geen moment verveeld. Met passie en toewijding begeleidde de Middelburger menig leerling in het ontdekken van zichzelf door antroposofisch onderwijs. Dit schooljaar neemt hij afscheid van de Vrije School Zeeland.

“Na dit schooljaar ga ik eerst tijd nemen voor mezelf”, vertelt Le Duc. “Ik wil overdenken wat ik allemaal heb gedaan en welke betekenis dat heeft gehad.” Om dit proces een beetje te sturen begint hij met het opruimen van zijn werkkamer. Stapels tekeningen, werkjes en cadeautjes uit alle jaren van zijn loopbaan heeft hij verzameld.

Zelf
In 1975 kwam Le Duc van de Mulo en begon als invaller op verschillende christelijke scholen. In 1977 kwamen er extra klassen bij op de Vrije School Zeeland. Hans le Duc werd voor een van die klassen aangenomen. “Het was zwaar, maar zo leuk. Er waren nog geen lesmethodeboeken, alles moesten we zelf ontwikkelen. Maar met de ‘instructie’-boeken van grondlegger van Rudolf Steiner als leidraad kwamen we al een heel eind.”

Bron: Hans le Duc neemt afscheid van Vrije School – Middelburgse Bode