‘Ik haat kermis’

Met die uitspraak haalde Staf Coppens zich de woede van de foorreizigersgemeenschap op de hals. Die neemt ondertussen via Facebook stelling tegen de presentator van ‘Rijker dan je denkt’.

In het programma krijgt Coppens twee jonge kerels over de vloer die een oude grijpmachine – zoals er vroeger op kermissen te vinden waren – willen laten taxeren. Wanneer Coppens de grijpmachine uitprobeert en het hem niet lukt om een prijs te bemachtigen reageert hij impulsief door te zeggen dat hij de kermis haat. Een uitspraak die bij de foorreizigers kwaad bloed heeft gezet.

Staf Coppens ontslagen (nep)

Bron: onbekend

Op Facebook is dinsdag de haatpagina ‘Wij haten Staf Coppens vanwege zijn dwaze uitspraak!’ gestart. De pagina telde dezelfde dag al meer dan 1200 leden. Foorreizigers verwijten niet alleen Staf Coppens dat hij zich negatief uitlaat over de kermis. Volgens hen is ook Coppens werkgever VTM tegen de kermis. Ze refereren dan aan het VTM-programma ‘Manneke Paul’, waarvan foorreizigers vinden dat ze in dat programma belachelijk werden gemaakt. Net zoals dat jaren daarvoor ook al gebeurde in een aflevering van ‘Jambers’. Op Facebook verscheen een parodie op het filmpje waarin Coppens zich over de kermis uitlaat en, ook op Facebook, circuleert een nep krantenbericht waarin wordt gesteld dat Coppens door VTM zou zijn ontslagen.

De kermis kent een lange traditie en haar komst is in iedere gemeente een bron van plezier en vermaak. In BelgiĆ« zorgen meer dan 4000 foorreizigersgezinnen ervoor dat jong en oud zowel van klassiekers zoals de paardenmolen, als van de meest innovatieve attracties zoals de Rock’n Roll kunnen genieten.

Ramon De Jonghe

Bekijk het fragment uit ‘Rijker dan je denkt’: http://vtm.be/rijker-dan-je-denkt/ik-haat-kermis

De parodie op FB: https://www.facebook.com/groups/149631768533048/permalink/149777955185096/

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “‘Ik haat kermis’

Geef een antwoord