Van ranzig gesproken

Al meer dan een jaar wordt de bevolking onder het mom van volksgezondheid gegijzeld door een aantal politici en virologen. De draconische en vaak absurde maatregelen veranderen voortdurend en de ‘deskundigen’ hebben hun kar al meermaals gekeerd, waardoor hun geloofwaardigheid een absoluut dieptepunt heeft bereikt.

Boegbeeld van de experts is uiteraard zijne excellentie Marc – ik heb een BMI van 40 – Van Ranst. Zijne excellentie werd in het kader van de volksgezondheid opgeworpen als redder des vaderlands en al meer dan een jaar laat de media hem met zijn ongezond uitziende tronie het publiek voorlichten dat de volksgezondheid in gevaar is. Het virus zus, het virus zo. Maatregelen hier, maatregelen daar. Marcske kwam met veel overtuiging zijn winkel aanprijzen.

Nu vind ik het altijd vreemd wanneer iemand iets probeert te verkopen, maar zelf anti-reclame is voor zijn koopwaar. Zo hoef je geen arts te zijn om te zien dat Marcske nog geen klein beetje obees is. De gezondheidsprofeet is zodoende zelf een lopend waggelend gezondheidsrisico. Marcske is zoals de charlatan die een haargroeimiddel aan de man probeert te brengen, maar zelf kaal is. Voeg daar nog een bek onverzorgde tanden en een huid die veel weg heeft van die van een veenlijk aan toe en het plaatje is compleet.

Daar wil ik niet mee zeggen dat iedere verrimpelde, opgeblazen, leren zak met een bakkes vol rotte tanden per definitie ongezond is. Ik wil alleen maar aangeven dat ik van zo’n mensen geen gezondheidsadviezen nodig heb. Integendeel, ik geef die mensen desgewenst graag zelf enkele tips. Ga op tijd naar een tandarts, val een kilo of 30 af, verzorg zowel de binnen- als de buitenkant van uw lijf wat beter en kruip wat vroeger in uw bed zodat uw wallen uw zicht niet belemmeren. Maatregelen die het algemeen welzijn verbeteren en zelfs mensenlevens kunnen redden. Deskundigen verkondigen dit al decennia, Maar Marcske wil het maar niet begrijpen.

Ik zie mij dan ook genoodzaakt om voor ons Marcske en andere mensen met een levensbedreigend gewichtsprobleem – ook wel fatfucks genoemd – een aantal aan te bevelen maatregelen af te kondigen – die uiteraard niet verplicht zijn. De maatregelen gelden voor mensen met een BMI van meer dan 30.

  1. Tussen het ontbijt en het avondeten is de toegang tot plaatsen waar voedingsmiddelen te vergaren zijn verboden;
  2. Om het risico op frituur- of snackbarbezoek te beperken is er voor fatfucks een avondklok vanaf 20.00u en dit tot 05.00u;
  3. Het gebruik van liften en roltrappen is niet toegelaten zolang het cijfer niet onder de 30 daalt;
  4. Het aantal suiker- en/of alcoholhoudende dranken wordt beperkt tot 1/dag;
  5. Om het risico van foodsharing te beperken zijn samenscholingen van fatfucks verboden, behalve wanneer dit in het kader van sportbeoefening is;
  6. Niet-essentiële reizen zijn toegelaten, op voorwaarde dat niet meer dan één plaats per persoon wordt ingenomen;
  7. Reizen naar landen met rijke gastronomische tradities zijn verboden;
  8. Uitstappen naar wellnesscentra worden aanbevolen.

Voor de volksgezondheid mag er wel een tandje worden bijgestoken, zodat er minder slachtoffers vallen

.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een antwoord