Dreigende klacht

Er hangt de Leuvense Steinerschool De Zonnewijzer een klacht boven het hoofd. Drie kinderen  uit hetzelfde gezin hebben er onvoldoende zorg gekregen, waardoor ze in het buitengewoon onderwijs zijn beland.

Verscheidene kranten berichten over het voorval en laten de vader  aan het woord.

‘Ik heb moeten vaststellen dat mijn kinderen op bepaalde ogenblikken het slachtoffer zijn geweest van zowel verbaal als fysiek geweld en dat ze geviseerd werden. Zo werden ze vaak veel te zwaar gestraft voor kleine misstappen, bijvoorbeeld omdat ze hun jas niet wilden aantrekken. En het dossier van mijn kinderen is geen alleenstaand geval. Ik ken nog meer ouders die gelijkaardige ervaringen hebben met de Zonnewijzer’, zegt hij.

‘Toen mijn kinderen van de kleuterschool kwamen, waren ze normaal begaafd en erg leergierig. Toen ze na enkele jaren aan de Steinerschool door het Centrum voor Leerlingenbegeleiding werden getest, bleken ze een achterstand van twee jaar te hebben ten opzichte van hun leeftijdsgenoten. Sinds dit schooljaar lopen ze school in het bijzonder onderwijs. Daar doen ze het goed. In die mate zelfs dat twee van de drie normaal volgend schooljaar kunnen aansluiten in het gewone basisonderwijs’.

De Leuvense steinerschool beweert het tegendeel.

‘Uiteraard betreuren we dat niet alle kinderen succesvol zijn op onze school. Maar ik verzeker dat al onze leerkrachten uitermate hun best hebben gedaan om ook deze kinderen zo goed mogelijk te begeleiden.’

Volgens Vansintjan, de voorzitster van het schoolbestuur, gaat het om een haatoffensief.

‘Sommige van de kinderen over wie het gaat, zijn op onze school al vier jaar weg, dus ik begrijp de relevantie niet. In mijn ogen maakt het allemaal deel uit van een haatoffensief tegen onze school. Dit jaar vieren we onze 25ste verjaardag met een opendeurdag. Ik nodig iedereen uit om dan ook eens te spreken met oud-leerlingen die wel tevreden zijn over hun loopbaan bij ons. En dat zijn er honderden’, zegt ze.

Ze voegt eraan toe dat tegen de vader een klacht wegens laster en eerroof loopt. Die klacht is echter nooit ingediend.

Ramon DJV

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Author: Ramon De Jonghe

2 thoughts on “Dreigende klacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *