Leerlingen van steinerscholen presteren slechter in het hoger onderwijs

Uit recente cijfers blijkt dat leerlingen uit steinerscholen slechter scoren in het hoger onderwijs.

Vlaams Belang-parlementslid Roosmarijn Beckers heeft cijfers opgevraagd en daaruit blijkt dat veel afgestudeerden uit Steinerscholen niet doorstromen naar het hoger onderwijs. Slechts 44%, minder dan de helft van de leerlingen, schrijft zich in voor een academisch gerichte bachelor. Bij andere ASO-leerlingen is dat gemiddeld bijna 68%.

Steiner-leerlingen hebben ook een lager studierendement. Het studierendement is de verhouding van het aantal verworven studiepunten tegenover het totaal aantal opgenomen studiepunten. “Hun studierendement ligt met 71,44% in de professionele en 60,8% in de academische bachelor duidelijk onder de Vlaamse gemiddeldes van respectievelijk 81,1 en 68%”, zegt Beckers.

“Er wordt in het Steineronderwijs gewoon te weinig gefocust op het aanleren van kennis en dat is nefast voor de verdere studiekansen van hun leerlingen alsook voor hun opties op de arbeidsmarkt. Ik kreeg ook al verontrustende signalen van ouders die hun kinderen in een Steinerschool hadden ingeschreven, maar die daar na enkele maanden op terugkwamen omdat hun kinderen zelf zegden dat ze op school te weinig leerden”, aldus Beckers.

Metro, 12/02/2020

Dit bevestigt eerdere berichtgeving op deze website.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Author: Ramon De Jonghe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *