Leerlingen middelbare steinerscholen presteren minder dan leerlingen reguliere scholen

Diploma?Uit een recente masterscriptie (2013) van een student aan de universiteit van Antwerpen komt naar voor dat leerlingen van middelbare steinerscholen minder presteren dan leerlingen in reguliere scholen. Pijnpunten zijn wiskunde en lezen (bron).

In 2009 wees ook Nederlands onderzoek al uit dat steinerscholen middelbaar (voortgezet) onderwijs in vergelijking met reguliere scholen op cognitief vlak achterop hinken. Onderzoekster Hilde Steenbergen concludeerde bovendien dat steinerschoolleerlingen in het basisonderwijs een dusdanige achterstand oplopen dat ze die niet meer kunnen inhalen in de middelbare school.

Eerder dit jaar (2013) kwam de universiteit van Leuven naar buiten met onderzoeksresultaten die Steenbergens conclusies onderbouwen. Volgens het onderzoek van de Leuvense universiteit zijn steinerscholen basisonderwijs zwakker dan reguliere scholen.

Dat de verschillende onderzoekers wiskunde en lezen, twee van de pijlers van onderwijs, als pijnpunt van de steinerscholen naar voor schuiven, is niet zo vreemd. Steinerscholen hechten relatief weinig belang aan cognitieve ontwikkeling.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Author: Ramon De Jonghe

7 thoughts on “Leerlingen middelbare steinerscholen presteren minder dan leerlingen reguliere scholen

  1. Beste,

    De Steinerscholen lopen inderdaad achter op alle vlakken. Dat dit nog kan bestaan. Ze denken dat ze boven de wet staan, en doen het nog ook. Oudergift, het is een grote schande en dat dit kan. De ouders zo hun geld aftroggelen, je kan het niet afprinten langs hun site van de school. Het wordt geheimzinnig gedaan, en moet vertrouwelijk blijven. De overheid moet dit aanpakken. Voor al die onschuldigen kinderen. Hun toekomst in naar ( de kloten) lelijk gezegd.

  2. Het is inderdaad triest dat zoiets kan bestaan. Het kan ook alleen maar doordat de steinerschoolbeweging politieke steun geniet. Zonder CD&V zou van de steinerscholen nooit sprake zijn geweest.

  3. Beste,

    Ben alles aan het afzoeken op welke link ik het best aangifte doet voor de (vrijwillige) oudergiften. Als iedereen nu is reageert . Ze weten op het ministerie dat er een mist rond draait. Het is geen school, het is een sekte. De wereld zit zo niet in mekaar. Ze geven de kinderen geen hand vaten mee. Echt op die geitenwollensokken . Mensen zonder verantwoordelijk en realiteitszin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *