Klopt dat wel?

‘Bijna antroposoof, maar dan aan het denken gegaan’. Een bizarre herinnering aan de tijd in de ‘sekte’ antroposofie[1], waar ik nu met enige ironie op kan terugkijken.

‘Onlangs vroeg iemand me hoe ik ooit op het idee was gekomen mijn kinderen aan een antroposofische school, beter bekend als steiner- of vrijeschool, toe te vertrouwen. Ik had geen idee. Er was ook geen geschikte andere school in de buurt. Op het eerste zicht had ook niemand in ons gezin een predispositie om luchtkastelen te bouwen of kroegfilosoof te worden. ‘

Meer lezen? De rest van het artikel –  met als titel ‘Antroposofisch onderwijs: ritmisch (wakker) schudden – is te lezen op Kloptdatwel? in de rubriek ‘Alternatieve schade’. Of klik gewoon hier.

Over Kloptdatwel?.

Kloptdatwel.nl is een initiatief van werkgroepleden van Stichting Skepsis.

Het doel is een skeptisch platform creëren waarbij oog is voor allerlei onderwerpen die in ‘het’ skeptische wereldje voorbij komen. Zowel nationaal als internationaal.  Regelmatig zal er voor meer informatie gelinkt worden naar de site van Skepsis.nl (of naar een andere gerelateerde site).

Om meer te weten te komen over Stichting Skepsis kunnen we op de webpagina ‘Wat doet Skepsis?‘ terecht. Daar staat o.a.:

De Stichting Skepsis stelt zich ten doel buitengewone beweringen aan een kritisch onderzoek te onderwerpen. Meestal blijkt dat de beweringen niet zijn gebaseerd op fatsoenlijk bewijsmateriaal of door de mand vallen wanneer ze op de proef worden gesteld.

Aan Skepsis.nl zijn ook nog het Skepsis Blog en het tijdschrift Skepter verbonden. Het dagelijks bestuur van de stichting bestaat uit:  Prof. dr. F.W. Sluijter (voorzitter); Dr. J.W. Nienhuys (secretaris); Dr. D.J. Zeilstra (penningmeester).

De redactie wordt verzorgd door Rob Nanninga, Jan Willem Nienhuys en Dirk Koppenaal.


[1] Govaerts Werner, De ‘sekte’ antroposofie, Rudolf Steiner Academie 1999

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Author: Ramon De Jonghe

3 thoughts on “Klopt dat wel?

  1. Ook niet zo slim van me.

    Maar ik heb de link hersteld, Maarten. Met die van jou erbij zijn er nu twee kansen om bij het artikel te komen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *