Toch een type-8-school?

Op 5 november 2007 en op 5 december 2007 publiceerde ik een bericht waarin stond te lezen dat de steinerscholen van plan waren een type-8-school op te richten in het Leuvense.

Mia Vansintjan, één van de ‘stuurlui’ van de Leuvense Steinerschool ‘de Zonnewijzer’ liet weten het niet eens te zijn met het naar buiten brengen van dit bericht. Verder spuide ze haar gal over de verkeerde informatie en het ‘gif’ (?) die het bericht volgens haar bevatten.

Vansintjan is toen gevraagd haar aantijgingen te onderbouwen. Totnogtoe heeft ze dat niet gedaan. Benieuwd wat ze uit haar hoge hoed gaat toveren.

Dat ik het verhaal niet uit mijn duim heb gezogen, blijkt ondertussen duidelijk uit de berichtgeving van de Rudolf Steiner Academie.

‘In Kessel-Lo bij Leuven start in september 2008 een nieuw steinerschooltje voor buitengewoon onderwijs. Meer details zijn er nog niet bekend, maar binnenkort zal er een brochure verschijnen.’ {e-zine Rudolf Steiner Academie 29/02/2008}

Het stond in de sterren geschreven, maar blijkbaar worden alleen leden van de Antroposofische Vereniging leesbekwaam geacht.

Ramon DJV

PRINTVRIENDELIJKE VERSIE

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Author: Ramon De Jonghe

1 thought on “Toch een type-8-school?

  1. Ondertussen blijkt dat het plan om in Leuven een type-8 steinerschooltje op te richten, is opgeborgen. De initiatiefnemer wilde de school opstarten met gebruikmaking van fondsen verkregen via de vorig jaar door hem opgestarte kinderopvang de ‘Goudsbloem’. Volgens één van de bestuursleden van de mini-crèche was dat echter wegens de zwakke financiële positie van de kinderopvang niet haalbaar en werd het plan afgeblazen. De mini-crèche zou wegens financiële redenen al op zoek zijn naar een andere locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *